Sposób przygotowania:
Krokiety z oryginalnym farszem
Naleśnikowe ciasto :
Ciasto utrzeć mikserem. Usmażyć naleśniki.
Farsz:
Cebule pokroić drobno i zeszklkić na oleju. Pieczarki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodac do cebuli. Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć, aż będą miękkie. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Farsz pieczarkowy ostudzić, ale tak, by jeszcze był cieply. Dodać starty ser i pokrojony pęczek natki pietruszki. Wszystko wymieszać.
Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu, rozsmarować i zawinąć boki naleśnika do środka i zwinąć w rulon. Tak przygotowane krokiety obtoczyć w rozkłóconym jajku i panierować w zmielonych migdałach. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Mozna przygotować sos wg.upodobania.
Ciasto utrzeć mikserem. Usmażyć naleśniki.
Farsz:
Cebule pokroić drobno i zeszklkić na oleju. Pieczarki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodac do cebuli. Doprawić solą i pieprzem.
Smażyć, aż będą miękkie. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Farsz pieczarkowy ostudzić, ale tak, by jeszcze był cieply. Dodać starty ser i pokrojony pęczek natki pietruszki. Wszystko wymieszać.
Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu, rozsmarować i zawinąć boki naleśnika do środka i zwinąć w rulon. Tak przygotowane krokiety obtoczyć w rozkłóconym jajku i panierować w zmielonych migdałach. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Mozna przygotować sos wg.upodobania.
Nalesnikowe ciasto
Farsz:
Wykonanie
Smażenie.