smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Krokiety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Krokiety z pieczarkami zawsze podaję z czerwonym barszczem. Smaczne i idealne dla wielbicieli grzybów.

Krokiety z pieczarkami

Składniki:

Krokiety z pieczarkami

 

  • Ciasto naleśnikowe
  • 250 g mąki
  • 250 g wody gazowanej
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami
1 Do miski wkładamy wszystkie składniki do ciasta naleśnikowego i roztrzepujemy trzepaczką na gładkie ciasto. Odstawiamy je na 15 minut, aby "odpoczęło". Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy naleśniki 2 Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce . Cebulę posiekać drobno. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Doprawić przyprawami. 3 Nakładać farsz na naleśniki i zawijać. 4. Każdy krokiet zamoczyć w roztrzepanym jajku , a następnie w bułce tartej. 5 Smażyć z obu stron.