Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym
FARSZ: Na patelnie kroimy w piórka obrane cebule. Dusimy, aż się zrumienią, zdejmujemy z patelni. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnie, na której wcześniej smażyłyśmy cebule. Przyprawiamy solą, pieprzem, Kucharkiem i Maggi. Smażymy, aż woda z pieczarek odparuje (ale nie całkiem, mają być lekko soczyste). Na końcu dodajemy zrumienioną cebule, mieszamy dokładnie. Do miski ścieramy na tarce na dużych oczkach ser żółty.
NALEŚNIKI: Z podanych składników przygotowujemy ciast naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. Na ostygnięte naleśniki wykładamy po czubatej łyżce farszu pieczarkowego. Na pieczarki wykładamy starty ser. Zwijamy naleśniki jak tradycyjne krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia panierki. Podajemy na ciepło. Najlepiej smakują podane z barszczem czerwonym do picia.
NALEŚNIKI: Z podanych składników przygotowujemy ciast naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. Na ostygnięte naleśniki wykładamy po czubatej łyżce farszu pieczarkowego. Na pieczarki wykładamy starty ser. Zwijamy naleśniki jak tradycyjne krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia panierki. Podajemy na ciepło. Najlepiej smakują podane z barszczem czerwonym do picia.