Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Pieczarki myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą pieczarki i cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i czubrycą. Podsmażamy jeszcze kilka minut. Zasypujemy mąką, mieszamy. Wlewamy wodę i mieszając zagotować. Farsz pieczarkowy będzie miał konsystencje gęstego sosu.
Robimy ciasto naleśnikowe. Łączymy mąkę, mleko, jajka i wodę. Jeśli ciasto będzie za gęste dolewamy wody. Przyprawiamy i mieszamy. Smażymy duże i cienkie naleśniki. Na brzegu naleśnika kładziemy farsz, zawijamy kawałek z góry naleśnika, potem lewa strona, później prawa strona i zawijamy w dół. Tak zwinięte krokiety obtaczamy w jajku i bułce i smażymy kilka minut na złocisty kolor.
Robimy ciasto naleśnikowe. Łączymy mąkę, mleko, jajka i wodę. Jeśli ciasto będzie za gęste dolewamy wody. Przyprawiamy i mieszamy. Smażymy duże i cienkie naleśniki. Na brzegu naleśnika kładziemy farsz, zawijamy kawałek z góry naleśnika, potem lewa strona, później prawa strona i zawijamy w dół. Tak zwinięte krokiety obtaczamy w jajku i bułce i smażymy kilka minut na złocisty kolor.