VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Krokiety po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zaskakujące krokiety z ziemniaków, z ciągnącym serem, szynką serrano i paskami włoszczyzny… Delikatne ale z posmakiem musztardy…

Krokiety po hiszpańsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety po hiszpańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety po hiszpańsku
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Mielimy w maszynce. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szynkę kroimy w kosteczkę. Do zmielonych ziemniaków wbijamy jajka, dodajemy ser, szynkę i mrożone paski włoszczyzny. Doprawiamy musztardą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie łączymy wyrabiając dość gładka masę. Obtaczamy dłonie w mące i formujemy krokieciki. Krokiety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju około 5 minut, często obracając aby całe równomiernie się zarumieniły.
Krokiety po hiszpańsku
Krokiety po hiszpańsku
Krokiety po hiszpańsku
Krokiety po hiszpańsku