Sposób przygotowania:
Krokiety ze szparagiem zawijane w szynce
Kaszę kukurydzianą gotujemy z odrobiną pieprzu studzimy.. Szparagi tez gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru . Mozna jezeli gotujemy szparagi z wody na obiad odciąć przed gotowaniem 10 kawałków około5 cm kazdy.
Plasterki szynki mozna przekroić na pół i poowijąć nią szparagi.Na mokrej dłoni rozgniatamy porcję kaszy układamy szparag zawinięty w szynkę.Formujemy krokiety obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.Krokiety smazymy na oleju na złoty kolor.Podajemy najlepiej na ciepło na obiad.Z tej porcji kaszy wychdzi około 10 krokietów. POLECAM !!!
Plasterki szynki mozna przekroić na pół i poowijąć nią szparagi.Na mokrej dłoni rozgniatamy porcję kaszy układamy szparag zawinięty w szynkę.Formujemy krokiety obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.Krokiety smazymy na oleju na złoty kolor.Podajemy najlepiej na ciepło na obiad.Z tej porcji kaszy wychdzi około 10 krokietów. POLECAM !!!
edytaha
gosia56
mysza75
monikaT83
gusia1000