Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krokiety ze szpinaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szpiank przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, osączyć i wystudzić. Następnie

Krokiety ze szpinaku

Składniki:

Krokiety ze szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Krokiety ze szpinaku
Szpiank przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, osączyć i wystudzić. Następnie zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, dodać masło, podsmażyć na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Dodać żółtka, tartą bułkę, wymieszać i doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować w tartej bułce wałki średnicy 3 cm, pokrajać je na kawałki długości 6-8 cm. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.