anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Królik czosnkowo paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Królik jest doskonały pod każdą postacią, a w marynacie czosnkowo paprykowej są idealne polecam wszystkim.

Królik czosnkowo paprykowy

Składniki:

Królik czosnkowo paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Królik czosnkowo paprykowy
Mięso bardzo dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w piórka. Czosnek, paprykę , olej i sól wymieszać i natrzeć mięso Dodać ziele angielskie i listki laurowe oraz cebulę i dodać do mięsa. Odstawić na 12 godzin. Następnie przełożyć mięso z marynatą do naczynia żaroodpornego i dusić do miękkości około 1 godziny. W razie konieczności podlać wrzątkiem.