Sposób przygotowania:
Duszony królik w warzywachPrzygotowanie mięsa:
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Płuczemy i osuszamy. Zalewamy mlekiem i zostawiamy na noc w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso wyjmujemy z mleka i osuszamy przy pomocy ręczników papierowych. Nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem. Mięso obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Przygotowanie warzyw:
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą. Odstawiamy na kilka godzin aby napęczniała, następnie ją odcedzamy. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w średniej grubości kawałki.
Przygotowywanie potrawy:
Obsmażonego królika przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy liście, pieprz ziarnisty i sól do smaku. Zagotowujemy. Następnie dodajemy fasolę i gotujemy na wolnym ogniu ok 40 - 50 minut.
Przygotowywanie potrawy:
Do mięsa dodajemy marchew i pietruszkę a następnie wrzucamy pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa i warzyw.
Smacznego!