pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Królik smażony na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

najprościej zrobiony królik jakiego widziałem :o)

Królik smażony na ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Królik smażony na ostro

 

  • królik część tylna 1
  • papryka ostra
  • chili mielone
  • Kucharek do posypania
  • olej rzepakowy do smażenia
  • wywar warzywny 100ml,

Sposób przygotowania:

Królik smażony na ostro
Części królika posypujemy papryką ostrą, suszonym chili oraz Kucharkiem. Nacieramy i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy najpierw na dużym ogniu rumieniąc. Potem ogień zmniejszamy, królika przykrywamy i smażymy po 7 minut z każdej strony. W razie potrzeby dolewamy wywaru warzywnego, w którym królik będzie lekko się dusił. Smacznego.
Królik smażony na ostro
Część przednią królika przyprawiamy papryką i chili
Królik smażony na ostro
Przyprawioną część przednią królika smażymy na rozgrzanej patelni

Tagi:

mięso danie