Sposób przygotowania:
Królik w sosie tymiankowo - estragonowym
► Królicze mięso przyprawić pieprzem, solą i dookoła cienko wysmarować musztardą. W brytfannie rozgrzać masło i na średnim ogniu obsmażyć mięso porcjami. Mięso wyjąć z brytfanny.
► W brytfannie w tłuszczu po smażeniu mięsa, zeszklić cebulę i czosnek, później wrzucić tymianek, estragon i krótko razem smażyć. Następnie zdeglasować winem. Mięso włożyć z powrotem do brytfanny i obłożyć plastrami bekonu.
► Królicze mięso dusić przez około 45 minut. Następnie zdjąć plastry bekonu ( można je później usmażyć krótko na patelni, aż do uzyskania chrupkości ). Sos zagotować, dodać crème fraîche, musztardę i zatrzepać trzepaczką, doprawić solą, pieprzem i zalać sosem części królika.
► W brytfannie w tłuszczu po smażeniu mięsa, zeszklić cebulę i czosnek, później wrzucić tymianek, estragon i krótko razem smażyć. Następnie zdeglasować winem. Mięso włożyć z powrotem do brytfanny i obłożyć plastrami bekonu.
► Królicze mięso dusić przez około 45 minut. Następnie zdjąć plastry bekonu ( można je później usmażyć krótko na patelni, aż do uzyskania chrupkości ). Sos zagotować, dodać crème fraîche, musztardę i zatrzepać trzepaczką, doprawić solą, pieprzem i zalać sosem części królika.