Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Rosół z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, delikatny i zdrowy rosół ugotowany na mięsie z królika, podany z kawałkami mięsa oraz z posiekaną natką pietruszki.

Rosół z królika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rosół z królika

 

Sposób przygotowania:

Rosół z królika
Królika kroimy na części, myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy zimną wodą, solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia a następnie gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Następnie dodajemy obrane warzywa oraz opaloną cebulę i gotujemy jeszcze 1,5 godziny.

Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z kawałkami mięsa oraz z posiekaną natką pietruszki.
Rosół z królika
rólika kroimy na części, myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy zimną wodą, solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Rosół z królika
Następnie dodajemy obrane warzywa oraz opaloną cebulę i gotujemy jeszcze 1,5 godziny.