Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Królik z sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, delikatne mięsko z królika w sosie z dodatkiem czerwonej papryki.

Królik z sosie paprykowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Królik z sosie paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Królik z sosie paprykowym
Królika dokładnie umyć, osuszyć. Pozbawić kości, mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięsko na złoty kolor. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości, w międyczasie przyprawiając. Pod koniec duszenia dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Dusić aż wszystko będzie miękkie. Sos zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Królik z sosie paprykowym
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Królik z sosie paprykowym
Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Królik z sosie paprykowym
Do sosu dodać paprykę pokrojoną w kostkę.
Królik z sosie paprykowym
Sos zagęścić mąką, doprawić do smaku przyprawami.