Sposób przygotowania:
Biszkopt z krówką i czekoladą
Białka ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Cały czas miksując dodać cukier puder, a następnie powoli wlewać żelatynę.
Biszkopta posmarować masą śmietankową, na niej rozłożyć herbatniki, posmarować masą krówkową, przyłożyć biszkoptem i posmarować masą śmietankową. Na wierzch zetrzeć czekoladę.
Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Cały czas miksując dodać cukier puder, a następnie powoli wlewać żelatynę.
Biszkopta posmarować masą śmietankową, na niej rozłożyć herbatniki, posmarować masą krówkową, przyłożyć biszkoptem i posmarować masą śmietankową. Na wierzch zetrzeć czekoladę.