Sposób przygotowania:
Ciasto krówka z bitą śmietaną
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy żółtka i ubijamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem i wsypujemy do masy jajecznej,delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy olej i lekko mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy 20 min w temp 180 st. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy po lyżce masy krówkowej i dalej miksujemy. Masą smarujemy biszkopt, następnie wykładamy krakersy. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder i ubijamy. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl gorącej wody i ostudzoną, miksujemy. Bitą śmietanę wykładamy na krakersy, posypujemy startą czekoladą. Smacznego :)