Sposób przygotowania:
Krówka na biszkopcie
BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. MASA Do garnka wlać pół litra mleka, zagotować. Budynie rozmieszać w pozostałym mleku, wlać do gotującego się mleka, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy, ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na zmianę po łyżce zimnego budyniu i masę krówka, dokładnie zmiksować. KREM galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce galaretki, dokładnie zmiksować. PONCZ Do gotowanej wody dodać kawę, wymieszać, ostudzić. PRZEŁOŻENIE CIASTA 1. biszkopt nasączony ponczem 2. mniejsza połowa masy krówka 3. warstwa herbatników 4.krem śmietanowy 5. druga warstwa herbatników, 6. masa krówka. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą