Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Krówka na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepyszne ciasto do kawy, które jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wiadomo jest kaloryczne, ale jakie smaczne.

Krówka na biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krówka na biszkopcie

Biszkopt :

  • jajka- 7 szt
  • cukier-1 szklanka
  • mąka-1 szklanka
  • proszek do pieczenia-1 łyżeczka
  • kakao -2 łyżeczki

Krem budyniowy :

Dodatkowo :

  • aromat waniliowy
  • masa krówkowa o smaku orzechowym - 1 puszka
  • orzechy włoskie do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krówka na biszkopcie
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 30 minut w 175 stop.Przekroić ciasto wzdłuż na pół.

Krem budyniowy : Zagotować 0,5 szkl mleka z cukrem i masłem. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać na gotujące się mleko, mieszając zagotować, dodać aromat waniliowy, dokładnie wymieszać. Gorący krem budyniowy, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Wierzch ciasta, posmarować masą krówkową, udekorować połówkami orzechów włoskich.

Smacznego ! 


Krówka na biszkopcie
Z podanych składników upieczono biszkopt
Krówka na biszkopcie
Składniki na krem budyniowy przełożony do rondelka do zagotowania i rozpuszczenia masła
Krówka na biszkopcie
Przygotowany krem budyniowy gorący wyłożony na spód ciasta
Krówka na biszkopcie
Na wierzch ciasta wyłożono masę krówkową