Sposób przygotowania:
Krówka wg Siedlce
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy pod koniec ubijania połowę cukru. W oddzielnym naczyniu żółtka, 4 łyżek letniej wody, pozostały cukier, cukier waniliowy ubijamy na kremową masę ( będzie co raz bardziej bielsza) mąkę mieszamy z budyniem i z proszkiem do pieczenia. mieszamy ze sobą i przesiewamy. Roztapiamy masło i studzimy. Na Ubite żółtka przesiewamy nasze mąki , na to przekładamy naszą pianę z białek i dokładnie, delikatnie mieszamy w jedną stronę. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Mieszamy. Blachę natłuszczamy i wylewamy nasz biszkopt. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut. Puszkę masy krówkowej wstawiamy do ciepłej wody na ok 20 minut. Wykładamy ją do głębokiego naczynia i miksujemy. Dodajemy po łyżce margarny ( lub masła) i dokładnie ucieramy.Biszkopt przekrowujemy na pół ( najlepiej nitką lub żyłką przeciąć). Na spód kładziemy naszą masę krówkową i przyciskamy drugą częścią biszkoptu.W rondelku rozpuszczamy mordoklejki (krówki) z margaryną. Polewamy biszkopt i posypujemy orzechami. Wstawiamy do lodówki. SMACZNEGO :)