Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1451]

Krówkowe muffinki z kremem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam bardzo pyszne muffinki o smaku masy krówkowej z pysznym kremem. Polecam upiec je na Wielkanocny stół. Smacznego.

Krówkowe muffinki z kremem

Składniki:

Krówkowe muffinki z kremem

Ciasto:

  • 20 dag masła lub margaryny
  • pół puszki masy krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag )
  • półtorej szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka kakao

Dodatkowo:

  • 15 dag masła 82 %
  • pół puszki masy krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag )
  • cukier puder do smaku ( ja dałam 1 łyżkę )
  • dowolna cukrowa posypka

Sposób przygotowania:

Krówkowe muffinki z kremem
1. Ciasto:

Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku, dodajemy masę krówkową, kakao i budyń w proszku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąką i z proszkiem do pieczenia i dokładnie ucieramy.

2. Do formy do pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.

3. Krem:

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy.

4. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy nim muffinki. Na koniec posypujemy cukrową posypką.

5. Muffinki są gotowe do podania.

6. Smacznego.

Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi muffinek.