Sposób przygotowania:
Krówkowiec na herbatnikach
Przygotowanie:
Dno blaszki 25/40 wyłożyć herbatnikami lub krakersami.Migdały i orzechy obrać za skórki i drobno posiekać.Do garnka włożyć krówki (bez papierków)
i dodać masło.Postawić na gazie i mieszając dolać 1 szklankę mleka.Rozpuszczać mieszając aż powstanie jednolita masa.W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy i mieszając dodać do masy.Gdy masa się ponownie zagotuje dodać bakalie i mieszając szybko wylać na ciastka.Wierzch udekorować kleksami rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.
Dno blaszki 25/40 wyłożyć herbatnikami lub krakersami.Migdały i orzechy obrać za skórki i drobno posiekać.Do garnka włożyć krówki (bez papierków)
i dodać masło.Postawić na gazie i mieszając dolać 1 szklankę mleka.Rozpuszczać mieszając aż powstanie jednolita masa.W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy i mieszając dodać do masy.Gdy masa się ponownie zagotuje dodać bakalie i mieszając szybko wylać na ciastka.Wierzch udekorować kleksami rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.
A.B.