Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Krucha przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krucha przekąska z piersi kurczaka w panierce z krakersów

Krucha przekąska Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krucha przekąska

 

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • sól
  • biały pieprz
  • 1 opakowanie krakersów cebulowych
  • olej lub oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Krucha przekąska
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Posolić popieprzyć pieprzem.Jogurt przełożyć do pojemnika dodać kawałki mięsa i wymieszać.Pojemnik szczelnie zamknąć i wstawić na kilka godzin do lodówki.Krakersy pokruszyć i panierować w nich mięso.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. Podawać z warzywami ,surówkami i sosami .
Krucha przekąska
Na zdjęciu pokazane jest zamarynowane mięsko w jogurcie
Krucha przekąska
Na zdjęciu pokazane są kruche przekąski z warzywami i sosem