Sposób przygotowania:
Krucha tarta z kremem i truskawkami
Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Formę do tarty (24 cm.) smarujemy tłuszczem, wylepiamy rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.
Serek mascarpone przekładamy do miski, miksujemy. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do serka miksujemy. Krem wykładamy na upieczonej tarcie.
Truskawki kroimy w plasterki, układamy jeden koło drugiego tak żeby nachodziły na siebie.Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki.
Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Serek mascarpone przekładamy do miski, miksujemy. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do serka miksujemy. Krem wykładamy na upieczonej tarcie.
Truskawki kroimy w plasterki, układamy jeden koło drugiego tak żeby nachodziły na siebie.Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki.
Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.