Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną wg Reniz
Żółtko z cukrem pudrem utrzeć. Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszek do pieczenia, dodać utartą na tarce o dużych otworach zimną margarynę, wymieszać. Następnie dodać utarte jajka z cukrem, śmietanę, szczyptę soli i zagnieć ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na około pół godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wylepić foremki babeczek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st około 15-20 minut. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody. Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu, dodać rozpuszczoną galaretkę. Połowę bitej śmietany wyłożyć na zimne upieczone babeczki, do drugiej połowy wsypać przesiane kakao, wymieszać i wyłożyć na babeczki.
marietta