Sposób przygotowania:
Orzechowe babeczki ze śmietaną
Do miski dajemy wszystkie składniki ciasta i zimne posiekane masło zagniatamy ciasto.
Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy.
Foremki smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki i wyklejamy foremki, nakłuwamy widelcem. Pieczemy 175 st około 15-20 minut.
Babeczki po upieczeniu studzimy. Do zimnych babeczek dajemy trochę dżemu z czarnej porzeczki lub ulubiony.
Rozpuszczamy żelatynę studzimy. Ubijamy śmietanę u mnie czekoladowa pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Śmietanę odstawiamy aby zgęstniała. Przekładamy do rękawa cukierniczego w wyciskamy do każdej babeczki.
W koło każdej babeczki dajemy płatki migdałowe. POLECAM!!!
Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy.
Foremki smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki i wyklejamy foremki, nakłuwamy widelcem. Pieczemy 175 st około 15-20 minut.
Babeczki po upieczeniu studzimy. Do zimnych babeczek dajemy trochę dżemu z czarnej porzeczki lub ulubiony.
Rozpuszczamy żelatynę studzimy. Ubijamy śmietanę u mnie czekoladowa pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Śmietanę odstawiamy aby zgęstniała. Przekładamy do rękawa cukierniczego w wyciskamy do każdej babeczki.
W koło każdej babeczki dajemy płatki migdałowe. POLECAM!!!
gusia1000