Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kruche babeczki z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe kruche babeczki z nadzieniem budyniowym. Kilka chwil i są niczym z najlepszej cukierni. Super kruche i mocno nadziane budyniem przywołują najlepsze wspomnienia dzieciństwa.

Kruche babeczki z budyniem

Składniki:

Kruche babeczki z budyniem

na ciasto

na budyń

  • 100 ml wody
  • 45 g gotowego budyniu w proszku

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z budyniem
Na ciasto kruche: Z mąki, cukru pudru, masła i żółtek zagniatamy ciasto. chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Następnie wyjmujemy i rozwałkowujemy na stolnicy. Wycinamy koła dopasowując foremkę na babeczki do ciasta. Foremkę wcześniej posmarowaliśmy masłem.

Wylepiamy nią boki foremki.

Gotowy sproszkowany budyń instant zalewamy wodą. Mieszamy do momentu zgęstnienia. Studzimy.

Do środka babeczki wkładamy po 1-2 łyżeczkach budyniu. Zamykamy kolejną warstwą ciasta. Dobrze sklejamy boki. Robimy tak do momentu skończenia się budyniu i ciasta. Babeczki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.