Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z budyniem
Na ciasto kruche: Z mąki, cukru pudru, masła i żółtek zagniatamy ciasto. chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Następnie wyjmujemy i rozwałkowujemy na stolnicy. Wycinamy koła dopasowując foremkę na babeczki do ciasta. Foremkę wcześniej posmarowaliśmy masłem.
Wylepiamy nią boki foremki.
Gotowy sproszkowany budyń instant zalewamy wodą. Mieszamy do momentu zgęstnienia. Studzimy.
Do środka babeczki wkładamy po 1-2 łyżeczkach budyniu. Zamykamy kolejną warstwą ciasta. Dobrze sklejamy boki. Robimy tak do momentu skończenia się budyniu i ciasta. Babeczki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Wylepiamy nią boki foremki.
Gotowy sproszkowany budyń instant zalewamy wodą. Mieszamy do momentu zgęstnienia. Studzimy.
Do środka babeczki wkładamy po 1-2 łyżeczkach budyniu. Zamykamy kolejną warstwą ciasta. Dobrze sklejamy boki. Robimy tak do momentu skończenia się budyniu i ciasta. Babeczki pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.