Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kajmakiem, dżemem i czekoladąWykonanie ciasta:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę i chłodzimy w lodówce przez około 30 minut.
Wałkowanie i wylepianie:
Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej lekko mąką pszenną i wylepiamy nim metalowe foremki do pieczenia babeczek.
Każdą babeczkę nakłuwamy widelcem.
Do pieczenia:
Tak wykonane babeczki układamy na blasze.
Pieczenie babeczek:
Następnie pieczemy je do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Upieczone wyjmujemy z foremek i studzimy.
Dekoracja:
Do każdej wystudzonej kruchej babeczki nakładamy po porcji dżemu i kajmaku. Polewę roztapiamy i dekorujemy babeczki. Odstawiamy do zastygnięcia polewy.
Podanie:
Gotowe babeczki podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 34 babeczki.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)