Sposób przygotowania:
Tarta drożdżowa z sadzonym jajkiem
Do miski kruszymy drożdże dodajemy cukier , wlewamy ok 3 łyżki ciepłej wody. Mieszamy. Posypujemy łyżeczką mąką odstawiamy na ok 10 min, aby zaczyn zaczął pracować.
Dosypujemy mąkę , sól do smaku. Wyrabiamy ciasto. Dodajemy olej. Jeszcze raz wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozkładamy na okrągłej blaszce. Wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na ok 6 min.
Następnie smarujemy ciasto ketchupem i układamy plasterki baleronu. Pieczemy ok 7 min. Na wierzch wbijamy jajka i układamy kawałki pomidora.
Pieczemy do ścięcia jajek i zarumienienia ciasta. Posypujemy posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Dosypujemy mąkę , sól do smaku. Wyrabiamy ciasto. Dodajemy olej. Jeszcze raz wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozkładamy na okrągłej blaszce. Wstawiamy do nagrzanego do 250 stopni piekarnika na ok 6 min.
Następnie smarujemy ciasto ketchupem i układamy plasterki baleronu. Pieczemy ok 7 min. Na wierzch wbijamy jajka i układamy kawałki pomidora.
Pieczemy do ścięcia jajek i zarumienienia ciasta. Posypujemy posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.