Sposób przygotowania:
Nadziewane babeczki z mięsa mielonego
Boczek, pieczarki i połowę cebuli pokroić w małą kostkę. Wszystko wrzucić na rozgrzany na patelni olej i lekko zrumienić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba namoczyć w wodzie. Do mięsa (użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać pół pokrojonej kostkę cebuli, odciśnięty z wody chleb, duże jajko, pieprz i przyprawę w płynie. Wszystko dokładnie wymieszać. Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Rozłożyć do nich mięsną masę i oblepić nią dno i boki foremek (w środku ma być wgłębienie). Podsmażony z cebulą i pieczarkami boczek przełożyć do miski, dodać do niego małe jajko, dokładnie wymieszać. Przygotowane nadzienie rozłożyć do wgłębień w mięsie. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nim nadziane mięso w foremkach. Piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek.