dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kiełbaski w cieście z pokrzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pyszne kiełbaski zapiekane w cieście z dodatkiem przesmażonej cebulki i pokrzywy. Świetne danie na podwieczorek.

Kiełbaski w cieście z pokrzywami

Składniki:

Kiełbaski w cieście z pokrzywami

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście z pokrzywami

Krok 1:

Kiełbaski w cieście z pokrzywami
Na oliwie przesmażamy cebulę i pokrzywy.

Pokrzywy myjemy i parzymy 3 minuty. Odcedzamy i studzimy. Siekamy. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanej oliwie przesmażamy cebulę i pokrzywy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.

Krok 2:

Kiełbaski w cieście z pokrzywami
Ciasto mieszamy z przesmażoną cebulą i pokrzywą.

Jajka mieszamy z mlekiem. Dodajemy mąkę żytnią i pszenną oraz szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy przesmażoną cebulę i pokrzywy. Mieszamy.

Krok 3:

Kiełbaski w cieście z pokrzywami
Do przygotowanego ciasta dodajemy pokrojone kiełbski.

Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu układamy pokrojone kiełbaski. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!