Sposób przygotowania:
Babeczki ze śledziem
Z podanych składników na ciasto zarobiłam kruche ciasto. Przygotowane ciasto schłodziłam ok 60 minut w lodówce. Następnie rozwałkowałam je i wylepiłam nim foremki do babeczek. Babeczki piekłam ok 10-15 minut. Płaty śledziowe wymoczyłam i osuszyłam (mogą być również śledzie z zalewy octowej). Każdy płat zwinęłam w rulonik. Natomiast pieczarki, ogórki i paprykę osączyłam z zalewy. Ogórki i paprykę pokroiłam w słupki. Jajka ugotowałam na twardo, obrałam i pokroiłam na ćwiartki. po czym oprószyłam je solą i pieprzem. Upieczone babeczki napełniłam przygotowanymi uprzednio składnikami. Ze śmietany i majonezu przygotowałam sos poprzez dokładne wymieszanie składników. Można doprawić do smaku. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Następnie dodałam do sosu cebulę i groszek. Wszystko dokładnie wymieszałam.Przygotowane babeczki podawać ze sosem.