Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z powidłem i cynamonową śmietanką
1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie uformować z niego kulę i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
2. Wylepianie foremek: Po tym czasie schłodzone ciasto wałkować na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiać nim metalowe foremki do pieczenia babeczek. Następnie ciasto nakłuć widelcem.
3. Pieczenie: Tak wykonane babeczki piec około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Gorące zdjąć z foremek i dokładnie wystudzić.
4. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na puszystość, wsypać cukier puder i cynamon, ponownie ubić, żeby nie było grudek cukru pudru. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
5. Dekorowania: Dno schłodzonych babeczek wypełnić powidłem, tak około 1 łyżeczka na babeczkę będzie w sam raz, następnie wyciskać rozetki z kremu śmietankowego.
6. Podanie: Tak wykonane babeczki są gotowe do podania. Można schłodzić je w lodówce przed podaniem. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie około 25sztuk babeczek plus kilka ciasteczek w zależności jak grubo rozwałkujemy ciasto.
2. Wylepianie foremek: Po tym czasie schłodzone ciasto wałkować na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiać nim metalowe foremki do pieczenia babeczek. Następnie ciasto nakłuć widelcem.
3. Pieczenie: Tak wykonane babeczki piec około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Gorące zdjąć z foremek i dokładnie wystudzić.
4. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na puszystość, wsypać cukier puder i cynamon, ponownie ubić, żeby nie było grudek cukru pudru. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
5. Dekorowania: Dno schłodzonych babeczek wypełnić powidłem, tak około 1 łyżeczka na babeczkę będzie w sam raz, następnie wyciskać rozetki z kremu śmietankowego.
6. Podanie: Tak wykonane babeczki są gotowe do podania. Można schłodzić je w lodówce przed podaniem. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie około 25sztuk babeczek plus kilka ciasteczek w zależności jak grubo rozwałkujemy ciasto.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję :)