Sposób przygotowania:
Kruche bremery z marmoladką
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z kostką tłuszczu na wiórki ostrym nożem. Następnie dodać żółtka oddzielone od białek, cukier, cukier waniliowy, aromat smakowy i śmietanki tyle, ile zabierze ciasto. Wyrabiać i zagnieść ciasto w kulę. Zapakować w woreczek i schować do lodówki na prawie godzinę. Nagrzać piekarnik do 200 st. C, blachę wyłożyć arkuszem pergaminu. Ciasto wyjąć i rozwałkować niezbyt cienko-ok. 1 cm. grubości, podsypując mąką pod spód i wykrawać szklanką średnie kółka. Zrobić w nich wgłębienia palcem i nałożyć po łyżeczce marmolady różanej lub pomarańczowej domowej roboty. Wstawić blachę z zawartością do gorącego piekarnika na środek. Piec z 15-10 min. Po upieczeniu wyjąć blachę i zsunąć ciastka na tacę łopatką kuchenną i piec kolejne do wyczerpania zapasów ciasta.