misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Ciasteczka i desery Michaeli

Kruche ciasteczka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Znakomite kruche ciasteczka z żółtek wyciskane maszynką typu "Gerda"

Kruche ciasteczka

Składniki:

Kruche ciasteczka

 

  • 6 żółtek gotowanych przetartych przez sitko
  • 200g cukru pudru
  • 400g margaryny
  • 600g mąki

 

  • Dodatkowo
  • 1 łyżeczka kakao

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka
Z podanych składników (poza kakao) zagnieść ciasto. Ciasto nadaje się do maszynki typu „Gerda”. Do niewielkiej części ciasta można dodać trochę kakao i do maszynki włożyć razem białe i ciemne ciasto i prosto na blachę posmarowaną masłem wyciskać ciastka. Piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni. Tych ciasteczek nie trzeba dekorować. SMACZNEGO!

Tagi:

ciastka kruche