Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kruche ciasteczka babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piekę te ciasteczka na każde święta. Są piękne i wyśmienite. POLECAM

Kruche ciasteczka babuni

Składniki:

Kruche ciasteczka babuni

 

  • 30 dag mąki
  • 12,5 dag margaryny
  • 15 dag cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko
  • 1 białko
  • 15 dag cukru pudru

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka babuni
Posiekać mąkę z margaryną dodać żółtko, proszek do pieczenia, cukier, śmietanę i zagnieść szybko ciasto, po czym wstawić do zamrażalnika na 1/2 godziny.Ciasto rozwałkować i wykrawać różne ciasteczka. Utrzeć białko z cukrem pudrem i każde ciasteczko posmarować lukrem.Można posypać makiem, albo nasionami słonecznika, dyni. Piec 10-15 minut w piekarniku o temp. 200C.

Tagi:

ciastka kruche