Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka spiralki
Z podanych składników (prócz kakao) zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Obie kule wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Wałkujemy dwa równe placki i kładziemy jeden na drugim ( nie podsypujemy mąką, nie zlepią się wtedy) zwijamy w ścisły rulon. Wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie kroimy rulon w 0,5 cm plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Wałkujemy dwa równe placki i kładziemy jeden na drugim ( nie podsypujemy mąką, nie zlepią się wtedy) zwijamy w ścisły rulon. Wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie kroimy rulon w 0,5 cm plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Smacznego.