Kruche ciasteczka z brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli chodzi o smak to soczystość brzoskwiń sprawia,że doskonale smakują latem:)

Kruche ciasteczka z brzoskwiniami

Składniki:

Kruche ciasteczka z brzoskwiniami

 

  • mąki krupczatki (+ mąka do posypania stolnicy), 15 dag masła, 2 kopiaste łyżki cukru pudru, dwa żółtka
  • 180oC. Zrumienione ciasteczka zsuwamy z blachy, układamy na kratce do wystygnięcia. Posypujemy cynamonem i cukrem.
  • Najlepiej przechowywać je owinięte w folię, pozostaną dobre przez kilka dni.

 

  • Smacznego!

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z brzoskwiniami
Stanęło na Kruchych ciasteczkach z morelami (pierwotnie),ja jednak nie posiadałam wystarczająco słodkich moreli,więc zastąpiłam je smacznie-soczystymi brzoskwiniami. No właśnie soczystymi - wpłynęło to niewątpliwie na wilgotność ciastek ,można rzec wręcz,że zostały samoczynnie nasączone syropem z brzoskwiń.