Sposób przygotowania:
kruche ciasteczka z jagodami
Mąkę przesiej na stolnicę dodaj masło cukier ,proszek do pieczenia całość posiekaj aż powstaną grudki dodaj żółtka i cukier waniliowy oraz łyżkę zimnej wody i zagniatamy na gładkie ciasto . Owijamy w folię i schładzamy 30 minut w lodówce. Jagody opłucz osusz , wymieszaj z dwoma łyżkami cukru i łyżeczką cukru waniliowego . Odłóż 3 łyżki jagód zmiksuj je i powstały mus zostaw do dekoracji .
Ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać kółka , na każdym kładziemy po porcji jagód składamy na pół i mocno zlepiamy brzegi . pieczemy w piekarniku około 20 minut w temp . 180 C . Polewą czekoladową polewamy ciasteczka i dekorujemy zmiksowanymi jagodami .
Ciasto rozwałkować i szklanką wykrawać kółka , na każdym kładziemy po porcji jagód składamy na pół i mocno zlepiamy brzegi . pieczemy w piekarniku około 20 minut w temp . 180 C . Polewą czekoladową polewamy ciasteczka i dekorujemy zmiksowanymi jagodami .