Sposób przygotowania:
Tropikalny sernik z bananamiETAP 1:
Żelatynę rozpuścić w 035szkl. wrzątku i wystudzić. Śmietanę dobrze schłodzoną ubić na sztywno ze śmietan-fixem i 1 łyżką cukru pudru. Dodać do niej serek naturalny i resztę cukru pudru i chwilę zmiksować do połączenia składników. Wlać powoli przestudzoną śmietanę i mieszać cały czas żeby nie powstały grudni. Tortownicę o bokach 24x24cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami. Wyłożyć masę i wyrównać powierzchnię. Galaretki rozpuścić według przepisów na opakowaniu każda osobno. Wystudzić. Banany pokroić na plasterki i ułożyć na cieście. Zalać tężejącą galaretką turkusową a na to galaretką cytrynową. Powstanie ładny turkusowo - zielony kolor. Ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin.