Sposób przygotowania:
kruche ciasteczka z marmoladą
Masło ucieramy z cukrami i żółtkami. Proszek i mąkę należy przesiać. Dodajemy ją do masy jajecznej. Wlewamy śmietanę.
Wyrabiamy ciasto, prawidłowe powinno odchodzić od ręki. Można dosypać mąki. Odstawiamy na 45 minut Rozwałkowujemy na 5mm placek. Wycinamy okrągłe ciasteczka, ja miałam foremkę podobną do kwiatka. Na środku układamy po pół łyżeczki marmolady. Formę smarujemy masłem i układamy ciasteczka. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach.
Wyrabiamy ciasto, prawidłowe powinno odchodzić od ręki. Można dosypać mąki. Odstawiamy na 45 minut Rozwałkowujemy na 5mm placek. Wycinamy okrągłe ciasteczka, ja miałam foremkę podobną do kwiatka. Na środku układamy po pół łyżeczki marmolady. Formę smarujemy masłem i układamy ciasteczka. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach.