SUPERPRZEPIS

Kruche ciasteczka z migdałami

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Kruche ciasteczka z migdałami Więcej zdjęć (4)

Ciastka są banalnie proste, ale bardzo kruche i smaczne.

Składniki:

Kruche ciasteczka z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z migdałami
margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, dodać do niego przesianą mąkę z sodą i zagnieść ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkować (bez podsypywania mąką, a tylko delikatnie posmarować wałek i stolnicę mąką) z cienkiego placka wyciąć ciasteczka i ułożyć na natłuszczonej blaszce, ciastka przykryć migdałami lekko je wciskając w ciast. Piekarnik nagrzać do temp 180-190 st i piec ciasteczka na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu zdjąć ostrożnie ciastka z blaszki i zostawić do ostudzenia, ciastka jeszcze gorące są bardzo miękkie dopiero potem nabierają kruchości.
Kruche ciasteczka z migdałami
Ciasto cieniutko rozwałkować i wyciać ciasteczka
Kruche ciasteczka z migdałami
Wierzch ciastek przykryć migdałami i lekko je wcisnąć
Kruche ciasteczka z migdałami
Ciasteczka są bardzo smaczne i ładnie zapakowane nadaja się na prezent

Tagi:

ciastka kruche