Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z nuta orzechów arachidowych
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy rozdrobnione masło i cukier. Całość siekamy tak długo, aż zrobi się kruszonka. Bardzo szybko, ale dokładnie wyrabiamy rękami, do połączenia się składników Ciasto wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce około pół godziny. Po tym czasie wałkujemy lekko podsypując mąką na grubość 0,5 centymetra ( maksymalnie!!) wykrawamy dowolne kształty i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 190 st przez 17-20 minut. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia
Ela Dz
reanja
a proszę bardzo:)
2milutka
reanja
dzięki:)
edytaha
reanja
Edytko oczywiście, że tak:)
zbysiowa
reanja
ależ zapraszam:) nie tylko wirtualnie.
Mogę dodać, że wcinam ostatnie i po tygodniu są takie same jak zaraz po upieczeniu