Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasteczka orzechowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasteczka z mielonych orzechów

Ciasteczka orzechowe

Składniki:

Ciasteczka orzechowe

 

  • 250 dkg maki
  • 250 dkg masła
  • 250 dkg
  • Orzechy mielone
  • 1 1/3 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • Cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe
Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, dać do lodówki na 1 godzine. Rozwałkowac na 2 mm i wykrawać różnymi foremkami. Posmarować białkiem i posypac orzechami krojonymi lub kolorowymi cukiereczkami. Piec 15 minut w temp. 150-170 stopni.

Tagi:

mak