Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Kruche ciasteczka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowej roboty kruche ciasteczka z orzechami

Kruche ciasteczka z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ciasteczka z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z orzechami
Margarynę wraz z mąką wrzucamy do miski i ugniatamy do momentu otrzymania jednolitej masy, następnie dodajemy pozostałe składniki, WAŻNE - połowę orzechów siekamy na drobne kawałki i dodajemy do naszego ciasta, druga połowa zostanie wykorzystana w późniejszym etapie :) Z gotowego ciasta formujemy "baton" który zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki na około 45 min. Po wyjęciu batona z lodówki rozwijamy go i kroimy na talarki o grubości około 1 cm. Talarki układamy na blasze i układamy na ich wierzchu resztę orzechów następnie wkładamy do piekarnika 180 C na około 10-15 min. Po wyjęciu z piekarnika odkładamy ciastka w chłodne miejsce w celu nabrania przez nie chrupkości. Życzymy smacznego!!!
Kruche ciasteczka z orzechami
Przygotowanie ciasta, zagniatamy wszystkie składniki
Kruche ciasteczka z orzechami
Do zagnieconego ciasta dodajemy połowę rozdrobnionych orzechów
Kruche ciasteczka z orzechami
Gotowe "batony" wkładamy do lodówki na około 45min
Kruche ciasteczka z orzechami
Na wierzch pokrojonych talarków układamy resztę orzechów