Sposób przygotowania:
Ciasteczkowy torcik z musem porzeczkowym
Wafel tortowy okrągły daje na spód torcika. Kładę wafel na tacy, dookoła wafla nakładam maślane ciasteczka z dziurką, lekko wysuwając je ponad wafel. Całość obficie smaruje kremem.
Na krem układam kolejny mniejszy wafel od poprzedniego,który wcześniej obcięłam, na nim znowu układam ciasteczka i rozsmarowuje krem i znowu kolejna warstwa mniejszego wafla od poprzedniego i mniejszej porcji ciasteczek. Torcik ma mieć kształt piramidy.
Całość smaruje kremem i dekoruje owocami. Ozdabiam listkami mięty oraz małymi cukrowymi motylkami.
Krem śmietankowy z musem porzeczkowym;
Porzeczki czerwone obieram, oczyszczam następnie miksuje blenderem razem z cukrem. Dodaje serek waniliowy, mieszam. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i łącze z musem.
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubijam na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodaje śmietan fix.
Ubitą śmietanę delikatnie łącze z musem porzeczkowym.
Na krem układam kolejny mniejszy wafel od poprzedniego,który wcześniej obcięłam, na nim znowu układam ciasteczka i rozsmarowuje krem i znowu kolejna warstwa mniejszego wafla od poprzedniego i mniejszej porcji ciasteczek. Torcik ma mieć kształt piramidy.
Całość smaruje kremem i dekoruje owocami. Ozdabiam listkami mięty oraz małymi cukrowymi motylkami.
Krem śmietankowy z musem porzeczkowym;
Porzeczki czerwone obieram, oczyszczam następnie miksuje blenderem razem z cukrem. Dodaje serek waniliowy, mieszam. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i łącze z musem.
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubijam na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodaje śmietan fix.
Ubitą śmietanę delikatnie łącze z musem porzeczkowym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)
gosia56
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Gosiu.;)