Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kruche ciastka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasteczka orzechowe są szybkie i proste do zrobienia

Kruche ciastka orzechowe

Składniki:

Kruche ciastka orzechowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciastka orzechowe
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, mielone orzechy, dodać żółtka, aromat, i szybko zagnieść ciasto. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, kieliszkiem lub foremką wycinać małe ciasteczka, kłaść na przygotowaną blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 170 stopni.

Tagi:

ciastka deser