Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z masą czekoladową.
Sporządzić kruche ciasto j.w. dodając surowe żółtka zamiast gotowanych.Przyrządzić masę czekoladową.Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. i wykrawać foremkami różne kształty.Układać na blasze i wstawić do piekarnika,piec na złoty kolor z 8-10 min.Zdejmować z blachy szerokim nożem,ułożyć na deseczce do
ostudzenia.Zrobić z pergaminu stożek i nałożyć tam masy czekoladowej mocno wystudzonej,wyciąć otwór w dole stożka i wyciskać stopniowo masę na każde ciastko w sam środek.Napełnione ciastka posypać cukrem pudrem przez sitko.
ostudzenia.Zrobić z pergaminu stożek i nałożyć tam masy czekoladowej mocno wystudzonej,wyciąć otwór w dole stożka i wyciskać stopniowo masę na każde ciastko w sam środek.Napełnione ciastka posypać cukrem pudrem przez sitko.
misia14
marietta