brzoskwinia

brzoskwinia

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Kruche ciastka z orzechami włoskimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smacznego:):):):):):):):)

Kruche ciastka z orzechami włoskimi

Składniki:

Kruche ciastka z orzechami włoskimi

 

 

 

 

  • 60g drobnego cukru

 

 

  • cukier puder po posypania

Sposób przygotowania:

Kruche ciastka z orzechami włoskimi
Mąkę wymieszać z solą. Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodać powoli mąkę i orzechy. A gdy całość będzie przypominać miękką plastelinę ulepić kulki wielkości orzechów włoskich. Ułożyć je w 4-5cm odstępach na wyłożonej papierem blasze. Każda kulkę rozpłaszczyć lekko dłonią. Ja na niektórych ciasteczkach zrobiłam jeszcze lekki odcisk widelcem;) Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wystudzić, można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)