Sposób przygotowania:
Kruche ciastka ze słonecznikiem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać, cukier i masło posiekać nożem . Dodać żółtka , śmietanę ,cukier wymieszać i zarobić rękoma .
Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut .Wyjąć i rozwałkować , wycinać szklanką kółka . Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka.Włożyć do piekarnika i podpiec około 10 minut w 190 - 200 stopniach .
Składniki na nadzienie oprócz słonecznika rozpuścić na gazie, zdjąć dodać słonecznik i wymieszać . Nałożyć na podpieczone ciastka i włożyć na 5- 10 minut jeszcze do piekarnika w 190 stopni .
Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut .Wyjąć i rozwałkować , wycinać szklanką kółka . Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka.Włożyć do piekarnika i podpiec około 10 minut w 190 - 200 stopniach .
Składniki na nadzienie oprócz słonecznika rozpuścić na gazie, zdjąć dodać słonecznik i wymieszać . Nałożyć na podpieczone ciastka i włożyć na 5- 10 minut jeszcze do piekarnika w 190 stopni .