-Kassia-xD

-Kassia-xD

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Kruche ciasto do owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i łatwe w przygotowaniu!

Kruche ciasto do owoców

Składniki:

Kruche ciasto do owoców

 

  • ½ kg mąki
  • ½ kostki margaryny
  • ½ kostki smalcu
  • ¾ szkl. cukru
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • ½ kwaśnej, gęstej śmietany
  • 2 żółtka
  • owoce

Sposób przygotowania:

Kruche ciasto do owoców
Do mąki dodajemy tłuszcz – łączymy, dodajemy margarynę, smalec, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę, żółtka i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Na wysmarowaną margaryną blachę wykładamy rozwałkowaną pierwszą część ciasta, dodajemy owoce i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temperaturze150-200 stopni do zarumienienia. Smacznego!