Sposób przygotowania:
Jabłkowo-jagodowe ciasto z kokosemCiasto kruche
Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami. Powstałe ciasto umieścić w blaszce o wymiarach 23x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze wykleić nim dno formy. Blachę z ciastem schłodzić minimum 30 minut w lodówce. Po tym czasie po nakłuwać ciasto widelcem. Piec w 190 st.C około 15-20 minut do ze złocenia. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia.
Mus jabłkowy
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Przełożyć je do garnuszka, dodać cukier, cynamon oraz odrobinę wody. Dusić do rozpadnięcia się jabłek. Do gorącego musu jabłkowego wsypać galaretki i dobrze wymieszać do ich rozpuszczenia. Tak przygotowany mus pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejący wyłożyć na kruchy spód. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
Pianka jagodowa
Żelatynę rozpuścić w niewielkim ilości gorącej wody, a następnie pozostawić do przestudzenia. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Stopniowo wlać sok jagodowy i zmiksować. Kilka łyżek masy jagodowej wmieszać do żelatyny, a następnie całą wlać do masy. Dobrze zmiksować. Piankę jagodową rozprowadzić na musie jabłkowym. Wiórki kokosowe, cukier i masło umieścić w garnuszku i prażyć kilka minut do ze złocenia, mieszając co jakiś czas, aby kokos się nie przypalił. Następnie zdjąć z ognia i przestudzić. Wierzch ciasta posypać uprażonym kokosem. Smacznego!